U mjestašcu Tain-l'Hermitage, južno od Lyona, desetorica vlasnika chocolatiera savršeno istreniranih i osjetljivih nepca svako malo gricnu po komadić čokolade, a potom vijećaju.
Bi li se kakaou iz Brazila moglo dodati malo onog iz Ekvadora kako bi se potpuno uskladili, ili je važno samo istaknuti neporecivo snažan karakter kakaovca iz Brazila?
Na proizvodima iz ovakvih vrhunskih chocolatiera sasvim su uobičajene oznake dosad viđene samo na najprestižnijoj vinskoj sceni.
U svakom slučaju zamjetili smo da sve veći broj ljudi takvu ''crnu'' čokoladu smatra najčišćim oblikom čokoladnog užitka.
 
Dok čokolada, ili bolje rečeno kvazičokolada, najvećih svjetskih proizvođača postaje dostupna najširem svjetskom tržištu, sve je izraženiji i suprotan trend - trend potrage za esencijom čokoladnog užitka po svaku cijenu.
Od sada su i Hrvatskoj blago odškrinuta vrata za ovu vrstu neizlječive ovisnosti.
 
Zato ste poslovnom partneru i bez riječi puno rekli, kada ste mu poklonili ekskluzivan čokoladni poklon koji izgledom karakterizira vašu firmu, a profinjenim okusom mu daje do znanja da znate i cijenite prave vrijednosti.
 

MIKORS EKSKLUZIVNI ČOKOLADNI POKLONI

 

 

MIKORS EKSKLUZIVNI ČOKOLADNI POKLONI